Dit veranderde alles voor mij...

Ik werk als spoedeisende hulp (SEH) arts en wetenschapper. Zag je wat ik daar deed? Ik schreef duidelijk dat dit mijn werk is, en niet wie ik bén.


We vergeten immers zo snel dat onze baan niet onze identiteit is. Al heb ik persoonlijk het mezelf hiermee wel een beetje moeilijk gemaakt...


De afgelopen jaren ben ik namelijk een bedrijf gestart, volledig rondom het delen van medische kennis.

Een van mijn missies is namelijk medische kennis begrijpelijk maken. Ik vind het namelijk best vreemd dat veel medisch wetenschappelijke informatie zo moeilijk beschreven is en niet daar komt waar het een verschil kan maken: bij de zorgverleners én de mensen zelf.


In 2018 heb ik daarom mijn Instagram account (@makesciencework) en bedrijf opgericht. En ik ben gestart met het geven van cursussen voor leken én voor zorgverleners.  


Zo ontwikkelde ik in 2019 de eerste échte vrij verkrijgbare online cursus reanimatie van Nederland. En die gaf ik via Instagram. Geen saaie e-learning dus waar je maar niet door kunt komen, maar snel, interactief en zelfs grappig. En dat voor zo’n serieus onderwerp! In 2021 sprong ik daarom in het diepe en investeerde ik al het geld in een nieuwe, té gekke en unieke reanimatiecursus. 

 

De kranten stonden er vol van, de cursus werd in boeken over innovatie beschreven, won meerdere awards en er werd zelfs een minidocumentaire over gemaakt voor de Nederlandse televisie! In de tussentijd werd ik als arts hierdoor zelfs influencer op Instagram. Ik kreeg een nieuwe "identiteit" er bij: de Instagramdokter!


Dit gaf een opening tot heel veel meer. Inmiddels spreek ik op verschillende nationale en internationale congressen, over zowel medisch-wetenschappelijke als niet-medische onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn mijn talks over lef en empowerment en social media in de zorg.


En in 2022 schreef ik mijn nieuwste boek, vol verhalen van de spoedeisende hulp! (het heet dan ook: Op de spoedeisende hulp). En oja, ook heb ik een lesboek Spoedeisende geneeskunde geschreven die sinds 2021 verkrijgbaar is in de boekhandel!


En toen... kreeg ik in 2023 een dochter. 

En dat veranderde alles.


Opeens was werk écht alleen maar werk. Want ik had andere prioriteiten: thuis.


En nee, dit is niet een verhaal van hoe ik vervolgens alles opgaf en huisvrouw werd (waar overigens niets mis mee is). Want dat deed ik niet.

Maar het zorgde wel voor een boel bezinning. 


In deze periode ben ik begonnen met coaching, zowel medisch inhoudelijk in de vorm van dé succesvolle cursus Clinical Masters (cursus klinisch redeneren, vind je op deze website) als ook 1 op 1 coaching van zorgverleners die op zoek waren naar zelfontplooing.


Dit gaf niet alleen hen grote inzichten, maar ook mijzelf.


En hoewel ik nog steeds die ambitieuze zorgverlener ben, ben ik nu ook die zorgverlener met een beetje meer. Meer diepte, meer uitdaging, en meer balans.  En daar ga ik de komende periode meer mee doen. 


Meer kennis delen

Meer inzichten geven

Meer zingeving


Hoe? Dat vind je op deze website.

Ik hoop je bij een van mijn cursussen te mogen ontmoeten, of via coaching te mogen helpen.


En daarnaast heb ik nog wat leuks voor je, en volledig gratis: mijn podcast! Veel luisterplezier!

Dit zijn mijn best beluisterde afleveringen

Omgaan met leed van anderen: hoe doe je dat (patiënten, wereldleed)

Als je een heftige (werk)
casus niet los kunt laten

Weg met keuzestress en FOMO: zo maak je goede keuzes